پرتال امام خمینی(س): رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دروازه ورود به  تفکر و فرهنگ نبوی، مکتب علوی است،  گفت: کنار غدیر شما علی(ع) را از یک سو و فاطمه(س) را از سوی دیگر می‌بینید. نقش‌ فاطمه زهرا(س) در تنویر افکار، روشنگری جامعه و نشان دادن خطری که آینده جامعه اسلامی را تهدید می‌کند، در صحبت‌ با مهاجرین، انصار و سایر مسلمانان بسیار شنیدنی و تعیین کننده است.

 حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقدم در مراسم‌ عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) حرم مطهر امام خمینی، با اشاره‌ به آیات سوره‌ کوثر، گفت: شناخت فاطمه زهرا(س) و نقش بزرگ و تعیین کننده حضرتش در تاریخ اسلام و در بنای تمدن معنوی زندگی بشر، قبل از هرچیز نیاز  دارد به شناخت محیط، جامعه‌ و رسومات زمان حیات حضرتش وجود داشته‌ است.

رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی یادآور شد: در تاریخ می‌خوانیم جامعه قبیله‌ای و بدوی آن‌ روز، آنچنان نسبت‌ به‌ زن و حریم و حرمت‌ زن بی توجه بوده‌ است که اساسا برای‌ زنان در آن جامعه جایگاه و نقشی قائل نبوده‌ است. اینکه حتی قرآن به نقد عملکرد آنان می‌پردازد و با یک سؤال بسیار بزرگ می‌گوید، «چرا دختران و زنان خود را زنده‌ به گور می‌کردید؟»، نشان دهنده این است که اساسا در آن جامعه زنان حرمتی نداشتند و برای فرزند پسر و مرد جایگاه خاصی قائل بودند.

وی یادآور شد: در چنین جامعه‌ای خداوند بزرگ اراده‌ کرده‌ است که به پیامبرش فرزند بدهد. خدیجه(ع) دو پسر به دنیا می‌آورد و متأسفانه هر دو فوت می‌کنند؛ بعد از آنان است‌ که فاطمه(س) و خواهران دیگرش از خدیجه متولد می‌شوند. اینجا است که زخم زبان‌ها و کنایه‌ها شروع می‌شود و می‌گویند محمد(ص) پیامبری است که فرزند پسر ندارد و نسلش مقطوع است. خداوند بزرگ در سوره کوثر خط بطلان بر این باور جاهلی می‌کشد و به پیامبرش می‌گوید، ما به تو «خیر کثیر» دادیم و برخوردار از سرچشمه نیکی‌ها کردیم.

مقدم تأکید کرد: در حوزه اجتماعی و تاریخی این بحث هست که آیا تاریخ را مردان می‌سازند یا زنان و مردان با یکدیگر؟ در بعثت، غدیر و عاشورا شما یک زن تاریخ‌ساز و یک مرد تاریخ‌ساز می‌بینید. اگر در بعثت خداوند پرچم نبوت را به دست رسول‌ خود داده‌ است، کنار محمد زنی با عظمت چنان خدیجه قرار گرفته‌ است که مال و داشته‌ها و ثروتش را به پای پیامبر(ص) می‌ریزد و در مشکلات کنار او قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: مگر نه این است که غدیر مسیر  نبوت را در مجرای صحیح آن قرار می‌دهد؟ پیامبر(ص) اعلام کرد آنان که در مسیر من قرار می‌گیرند باید بدانند که دروازه ورود به  تفکر و فرهنگ نبوی، مکتب علوی است. از علی(ع) است که می‌توان به محمد(ص) رسید. کنار غدیر شما علی(ع) را از یک سو و فاطمه(س) را از سوی دیگر می‌بینید. نقش‌ فاطمه زهرا(س) در تنویر افکار، روشنگری جامعه و نشان دادن خطری که آینده جامعه اسلامی را تهدید می‌کند، در صحبت‌ با مهاجرین، انصار و سایر مسلمانان بسیار شنیدنی و تعیین کننده است.

رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی افزود: رخداد سوم عاشورا است‌ که یک سوی آن حسین(ع) و یک سوی آن زینب(ع) است. اگر حسین بن علی(ع) با خونش قیام خود را آبیاری کرد، زینب(ع) با صبر و مقاومت‌ و پشتکارش؛ اگر حسین(ع) خون داد، زینب(ع) پیامش را تفسیر کرد. یعنی واقعه کربلا با یک زن و مرد تکمیل شد و در مسیر تاریخ تداوم یافت.

وی تأکید کرد: در دنیایی که نسل‌ ما سرخورده از همه فرهنگ‌های غربی و شرقی شده‌ و به پوچی رسیده، دنیایی که در برابر تمام ایسم‌ها و همه نحله‌های فکری و فلسفی درمانده شده، خانواده‌ها لرزان هستند، انسان‌ها گریزان هستند و زندگی‌ها از حوزه‌ مسئولیت پذیری اجتماعی به دنیای فردیت و فردگرایی و لذت‌های فردی غرق شده و من معتقدم زهرا(س) می‌تواند الگوی زیست اجتماعی و مسلمانی برای‌ همه‌ ما باشد.

مقدم اظهار داشت: باید به هوش باشیم که الگوهای دینی ما را تحریف نکنند یا از دسترس انسان‌ها جدا نکنند؛ یعنی آنقدر آنها را آسمانی کنند که برای‌ ما زمینی‌ها دست‌ نیافتنی شوند یا آنقدر با خرافه‌ها آنها را عجین کنند که برای‌ ما از عقلانیت به دور بمانند. الگوهای دینی اگر درست و منطقی تعریف شوند، می‌توانند برای‌ ۶ر نسلی و عصری جاذبه داشته‌ باشند.

وی افزود: فاطمه زهرا(س) یکی از این الگوهای زیست مسلمانی است. فاطمه(س) شخصیتی فرهنگ‌ساز است‌ و می‌تواند یک فرهنگ غنی در جامعه دینی و اسلامی بسازد. امروز ما بیش از هرچیزی به فرهنگ‌سازی نیاز داریم. امر و نهی کارساز نیست و باید ارزش‌ها مانند خون در رگ‌های جامعه ما جریان و سریان داشته‌ باشند و باید از کودکی در جامعه ما ارزش‌های دینی به شکل فرهنگ شکل بگیرد.

رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی گفت: فاطمه زهرا(س) می‌تواند در عرصه‌های مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی آنچنان الگویی باشد که با تعریف و بازتعریف آن‌ به تدریج یک فرهنگ غنی و گسترده در جامعه ما باشد. هر ارزشی که بخواهید، به دور از افراط و تفریط، زندگی فردی زهرا(س) را ببینید، آنچنان گیرا و جذاب است که نشان‌ می‌دهد یک زن در عین آگاهی، شناخت بالا و کرامتی بسیار ارزشمند، در حوزه‌های مختلف فردی و خانوادگی حضوری سازنده، تعیین کننده و کاملا جذاب دارد. 

منبع: جماران

. انتهای پیام /*